Wednesday, 16 November 2011

♥♥ 12:00pm FULL HOUSE ◕‿◕ ♥♥

♥♥ 12:00pm FULL HOUSE ◕‿◕  ♥♥
< full house background cover >
assalamualaikum .. hhmm apa pulaklah kisah hari ney ea ? okea sekarang nak cite tentang cerita . cerita apa ? tak tahu kea ? FULL HOUSE lah :) mesty semua orang tahu pasal cerita ney kan ? sape xtahu drama korean yang paling famous ney . tengah2 hari buta ney mesti ramai yang bukak ntv7 kan :p macam bee **laa~laa~**

 < dua mempelai >
dalam masa 4 5 tahun dulu cerita ney famous sangat . pun dekat ntv7 jugak . now cerita ney muncul balik di ntv7 pukul 12:00 tengah hari , now dah episod 15 **ecehh ecehh tahu2 jea** korang tenguk x ? tenguk kan ? bess kan :) hahh ada yang xtenguk ? ayoo rugi laa awak . story ney bess tau . sampai di tubuhkan restoran name full house lagi :) pernah tengukkan ? xpernah ? ayaakkk :p

< full house restaurant >
okea korang2 bagi sesiapa yang xtahu or dah tahu 2 . ney lah restaurant full house . cantikkan :) kedai ney ada banyak cawangan tau . cube lah try . bee dah pernah try time muda2 arey 2 waktu bersiar2 . **ecehh eceehh ayat** macam2 ada tau . sonok3 !

 < about love story >

cerita ney mengisahkan tentang si gadis yang mempunyai sebuah rumah dibini oleh ayahnya sendiri yang sangat2 menarik iaitu FULL HOUSE . dan secara tiba2 rumah dye dijual . wahh so sad ! dan tibe2 dye kenal seorang lelaki juga perlakon yang terkenal . jadi kat sinilah bermula kisah2 drama korean ney . haa :D bess tau kalau ikut cerita ney . hapy , funny , love , sad semua ada . macam kyte dulu2 ! :) 

< perfect love >

dan akhirnya tenguklah sendiri yea . xleh  lah cerita nanti xseprise kan . hee apa2 pun untunglah mereka2 ney cuz ada orang sayang . mesty korang pun macam 2 kan ? bagus3 ! hargailah yea sementaraa masih ada . jangan nanti menyesal xsudah :) **ps kosong jea** okea lah . bee nak pi join ney . dah inggal banyak dah . hee cerita ney ulang 10 kalipun xapa , bee suka :)) okea tq 4 reading ! DONE 

tq 4 reading dont forget to like ya :)

♥♥ i LOVE you najwa latif ◕‿◕ ♥♥

♥♥ i LOVE you najwa latif ◕‿◕  ♥♥
< NAJWA LATIF cover >

assalamualaikum .. jawap2 ! :) ney dah kenapa pulak ada pic awek dalam story bee ney ? ha mesti nak tahu kan ? anyway sebelum bee mula bukakan silat mulut bee ney bia bee mintak maaf dulu cuz bee dah rembat pic awek ney kat google :p hee jangan mara dear najwa latif :) 

< hear me >

now sape2 yang sedang stalkew blog bee yang cikai mingkai ney . ada x korang dengar something yang cute dalam blog bee ney ? ada kan ada kan ? :) ha ney yang nak cerita ney , mehh sini mehh . pada sesiapa yang xtahu lagi or dah tahu 2 buat2 lah xtahu yea ! now bee nak story about the new song in my bloggis n my heart . iaitu tajuk nye ILOVEYOU by NAJWA LATIF :) bess kan !

1st time bee dengar lagu ney waktu bee sedang berjoging di muka buku bee :) ternampaklah sorang mamat post lagu ney kat muka buku . dengar jea lagu ney naik terus bulu roma yang xberapa nak ada ni :p bess sangat , kebetulan lagu ney kene sangat dengan life bee sekarang . sob~sob~~

< thinking my lover >

mesti korang nak tahukan ? kalau xnak xmengapa lari jea jauh2 dari page ney okea :) hhmm sekarang bermulalah hidup baru bee tanpa ada yang tersayang lagi . boleh kea ? insyaallah . mungkin kitirang akan bersama cuma xbuat masa ney kan :) maybe sekarang masih banyak yang kita kene belajar dalam hidup . maybe ney terlalu awal buat kita semua .  

 < let me alone >
now bee dah cuba untuk hidup bersendirian , even rasa sayang still xkan hilang tapi biarlah semua 2 jadi kenangan :) maybe suatu arey nanty akan jadi satu . sape tahu . apa-apa pun i'll keep triying to be a good girl in my life . walau macam mana pun . saya tetap sayang dye .tapi biarlah kita berkorban dulukan . asal kita bahagia nanti :)  

< im good >

everywhere i go , everything i do . me is always me . dont worry . i would be cange . cuma bee akan berjauhan buat masa ney . maybe untuk ketenangan atey bee . xlama pun . till bee be freedom jea :) cukup setakat ney lah . hope u enjoy it . i love this song . cuz dye adalah pembakar semangat bee sekarang . tengss najwa latif :) DONE



tq 4 reading dont forget to like ya :)

Sunday, 6 November 2011

♥♥ WHEN I WIHT MY BUDDIES ◕‿◕ ♥♥

♥♥ WHEN I WIHT MY BUDDIES ◕‿◕  ♥♥
< backgraund picture of bee >

assalamualaikum ! wahh terasa lame sudah bee xstory . stalkew pun dah lari :p huk3 sadess weyhh ! well now bz sangat2 asyik ada hal jea **eceeh2 mengalahkan VIP**  okealah xnak buang masa dah . sekarang bee nak story about raya haji yang bee dah isi dengan membantu pemembantu ! ahak3 :D paham x apa yang bee cakap ney ? xpaham ? okea2 AHAD 6/11/2011 iaitu time hari raya haji . bee dah mengisi waktu ney dengan bersama rakan2 bee yang dah lame xjumpe ney , well rindu pun dah membuak-buak dah kan :) mehh sini bee nak ajak stalkew jum ! 


 < suzeyla bestie sayang >

now kenalkan buah atey bee sorang ney . yess suzeyla azman ! :) at that time iaitu hari raya haji bee telah berangkat kea CHERAS GIANT MALL . buat apa ? bee teman membe bee lah . dye keje situ , wahh dah keje dah sekarang bile lagi lah bee ney :p okea sebelum keluar bee pun lepak la dengan dye di kedai EDAMAN COLECTION xsilap . uoopss lupa sudah . hee :p 

< sayang kami >

walaupun penat but bess sangat2 ! bee n suzeyla datang sini untuk teman sahabat sejati kitorang ney iaitu myra milo :p hee sangat2 seronok bile kitorang dah jai gile kat sini kan :p macam kedai mak bapak myra pulak . haa . alang2 singgah mesti kene menolong . so bee pun tolong lah iron kan tudung , sangkut2 tudung . bess ! tudung dye cantek hargapun okea . korunk try lah datang sini mesti rambang mate ! haa

 < bee+bestie myra >
okea ney lah myra milo bee :) kalau nak tahu bee memang rapat dengan mereka2 ney . cuz diorang memang gile macam bee ! haa :D alang2 menolong mestilah kene snap2 kan . haa siap lepak kat kaunter lagi . jaga duit katekan ! :p

< aksi kami >
haa kunun jaga tudung lah kunun . ney lah aksi kami bile dah gile duduk jaga tudung menantu waktu karoke masing2 xsaba tunggu jam pukul 4.30 , hoo sabo jea lah 

 <  love song baby > 
haa so inilah kitorang bile dah terlepas dari pagar rumahkan ! haa :D bess sangat2 bile spent time macam ney . almaklumlah . now semua dah bz kan . semua dah lari . jadi ini adalah suku dari kami . yang lain ade yang blajar n bekerja . jadi tunggulah nanty bee jumpe diorang okea ! 

 < nothing whit out you >
tenguk 2 nyanyi xingat dunie sampai orang snap pun xprasan . haa hebad ! apa2 pun that day are hapy day . whit out they im nothing :) macam bulan dan bintang . tanpa bulan malam kegelapan n tanpa mu bintang hilanglah keindahan :) moral of in this story morry . frendship is 4 ever :D n i love u 4 ever . TQ BUDDIES :) 
DONE



tq 4 reading dont forget to like ya :)

Thursday, 8 September 2011

i need my new determination ! ◕_◕


 

i need my new determination ! ◕_◕
 < background picture of my >

nak mula story buleh x ? buleh ? tq :) hhmm profile pic 2 just background semate2 yea :) tiada kene mengena dengan hidup atau pun tidak yea **kepala pusing** bee nak share siket . hope korang bulehlah layan kepala hotakss bee ney dengan rela hati yea :)

hhmm esok sampai mase untuk bee berangkat ke tempat penuntutan ilmu bee semula . OMG sangat sadess lah . bukan apalahkan . lepas ney xbulehlah nak stalkew korunk lagi kan :p hee nope lah **muka setan** lepas bee balek ney bee akan mengambil masa yang panjang untuk tinggalkan dunia blogger and anything about me in KL . sedih kan ? :( 

dan bukan itu sajalah :( still banyak problem dalam kepala bee ney . ase nak lari jea ! aarrgghh ! pulang nye bee nanti bee akan masuk kelas yang baru cuz bee dapat naik kelas. alhamdulillah ! naik kelas nanti bee akan mulakan hidup dan azam yang baru .  macam nak pegi matipun ada jugakkan ;(
< hanya dye yang tercinta >

bee dah berjanji wiff seseorang yang telah sedaya upaya melakukan yang terbaik buat bee **thanks dear** capital W mahukan bee berubah dari hidup bee yang lame . yang tidak mendatangkan kebaikan buat bee malah keburukan yang menimpa . okea bee paham and bee cuba untuk tunaikan . tapi bukan itu masalah bee :( but ! bayangkanlah berapa lame bee kat sana nanti tanpa dapat contact dengan dye lagi seperti hari2 biasa :( siapalah bee ney nak tahan perasaan yang sangat2 saket ney ;(

hhmm bukan bee xsudi nak ikutkan semua 2 . tapi :( **hanya tuhan yang tahu** yea bee tahu bee kene menjadi lebih baik daripada yang biasa xperlu orang lain ambil tahu pasal bee lagi . maybe lepas ney bee akan lebihkan diri bee untuk membatukan diri sahaja . mungkin itu yang lebih baikkan :)


< capital W ! lagu ini saya tujukan khas buat awak yang saya sayangi
untuk awak dengarkannya saat saya jauh dan tidak disamping awak
hope awak tahu betapa saya CINTAKAN AWAK ! >

buat capital W . awak jangan risau cuz saya akan sedaya upaya menunaikan apa yang awak hajatkan buat saya dengan seiklas hati . saya tahu ini untuk kebaikan kita jugakkan :) maafkan saya capital  W andai saya telah mengecewakan hati awak . SUMPAH  itu bukan niat saya . saya cuma nak bersama2 dengan awak . itu saja . hope awak faham yea . tengs untuk semua yang telah awak tawarkan buat saya . cuz saya cintakan semua nya sekali . tanks 4 all that . THANKS :)
IM DONE !
new school , ney determination !




tq 4 reading dont forget to like ya :)

my OTW to "2nd GiveAway by LyssaSecret" ◕‿◕

 
my OTW to "2nd GiveAway by LyssaSecret" ◕‿◕





hah assalamualaikum ! **walaikumsalam** :D aik  pic sape pulak ney bee ? ayu biru gi2 ! **auw kakak bee kud** hooo ! okea jangan nak lebeh2 yea ! karang i lessing u baru tahu ! **haa gelak besa besa** sekarang bee ade a little cute story morry yea . nak ikut ? mehh sini yaw !

di waktu senja ketika bee sedang rounding2 around world of blogger ney . terjumpalah satu GIVEAWAY ney ! tertepek kat mata sepet bee ney ! hee :D sonok2 so terasa lah diri yang terasa bagus ney nak join jugak :p **macam dapat** harap2 dapatlah dalam top list yea :) aminnn 

< happy beffday lyssa >
rupanye baru2 ney 4/9/11 adalah big big special beffday 4 miss lyssa kyte ney :) so miss lyssa kyte ney bagi present tuk kyte :) issh apalah patut nye kyte yang bagi present 4 miss lyssa kan ? xpatut2 ! anyway HEPPY BEFFDAY LITTLE CUTE GURL ! :) panjang umur dye :) xlah tua sangatkan mukapun baby face lagi 2 :) semoga awak happy2 selalu yea miss :) and dimurahkan rezki dengan izin allah :) aminn


okea korang nak join x ? lets go :)
syarat2 yang tertera :) taaaadaaaaaa !



1. said Lyssa follow blog nye dulu okeng ! (kalau tak nak pun tak pe . Tak paksa :)
2. Buat satu entry yang bertajuk : "2nd GiveAway by LyssaSecret".
3 . Tempek Banner di atas dalam entry tersebut.
4. Send link tersebut ke ruang Comment miss lyssa
5. Tag kepada 3 orang Rakan Blogger korang
*Pemenang akan dipilih melalui Random.Org :) 
**random ? rendom kea i  nyahh ! ** :D
Dateline : 10 September 2011 
opss korang saba jap , and satu lagi special list nye tentang ney . cuz kyte ade seorang sponser :) ishh lembut nye atey dyee :D nak lebih boleh ? **muka comel gi2** okea orang nye adalah  Mr.Baiz !  . follow tau ! cuz bee pun dah follow mr.baiz ney :) suka suka suka :D **muka kerang busuk** hope2 dapatlah perfume yang wangi mantap gi2 kan ! hee :D 

lastly big big thank 4 misss lyssa kyte :) and mr.baiz kyte yea :) hope bee terteralah dalam list kemenangan 2 kan . **senyum senyum** haa :D apa apa pun HAPPY BEFFDAY DEAR ! :)
DONE !


tq 4 reading dont forget to like ya :)

Wednesday, 7 September 2011

i know what u did lass raye ◕‿◕


i know what u did lass raye ◕‿◕

< actually 1st raye :p >

ishh apalah bee ney . wat malu jea orang dah lame habis raye kau baru nak update cite pasal raye . xhot langsung ! **pasang telinga** ehh ape 2 ? bee dengar orang cakap somethinglah ishh xleh jadi ney ! hey ade aku kesah kea ? masalah kau ea ? aku ada susahkan hidup kau ea ? sory lah dear ! **jeler lidah panjang2 gi2**

okea2 tajuk kyte hari ni i know what u did lass raye ! hahh ! mane korunk tahu ? hee :p **malu gi2**
now bee nak story pasal 1st day raye bee okea ! well sory late im busy women . u know that ! :p **senyum senyum gi2** 1st day raye . walaupun simple header jea **aikk cite pasal header pulak** haa but is very beutiful profile :) senyum2 ! xsenyum kang bee balik penampar kang ! hee

u all nyahh ! nak tahu tak ? my 1st raye . i xtido nyahh wat keje sampai pagi buta gi2 nyahh ! **aaauuww gi2** haa :D wah betul2 letih ouh malam raye 2 sebelum mengemas istana tercinta bee 2 kytorang pegi bershopping dulu di jalan tar buat kali terakhirlah katakan sob~sob~ **muka comel gi2**  sape ade pegi ? nampak bee kan ? hee 2 lah bee yang say hye 2 ! **geleng geleng kepala**

pagi raye well macam biasa mencantikkan diriku yang huduh ney **huduh kea** semua family bee bangun awal2 pagi gi2 . xpenah2 bangun pagi2kan hah hari 2 semua mimpi agaknye . mimpi raye ! haa **hentak kaki atas kerusi gi2** lepas jea siap2 semua turun ke bawah termasuklah bee . uuihh segan nyahh bile orang tegur baju purple yang kaka ipar kesayangan ku jahitkan 2 cantik bila bee pakai ! huh hot nyahh ! haa

sesi pun telah bermulakan pagi2 macm biasa yang wajib dilakukan kepada orang islam adalah semayang raye :) **macamlah pegi**  hee actually bee tak pegi . bukan sebab tak buleh yea ! hee but sebab kami perempuan yang ayu2 ney **ayu kea** kene siapkan makanan yang akan dimakan pada hari raye 2 kan **penat nyee** setalah selesai semayang raye kami mulakan pula dengan sesi makan bersama keluarga :) apalah bee ney orang mintak maaf dulu barulah makan ! hee memang betul 2 taun2 yang lepas sesi bermaaffan yang dilakukan dahulu tapi tahun ni kytorang ada masalah teknikal siket ! hee

 inilah kami ketika sesi bermaaffan2 yea :) 

< 2 dye bee ketika sesi meminta maaf >
tertonggek2 dah bee ! haa

< ini abang bee yang bongsu yea>


< abang sulung bee dan kaka ipar bee >

< kaka gediq bee >

hah nampak dah ? kea xnampak lagi ? hee okea untuk pengetahuan sayang2 bee semua ini bukanlah kesemua gamba yea . masih raai lagi yang bermaaffan tapi kalau bee uploud mau sampai lantai page ney ! haa . sangat2 sedih yea waktu ni yelah kyte ney manusia biasakan yang sering membuat salah **seda pun** lepas 2 sesi kami sekeluarga bercinta2 pulak ! hee

inilah kami waktu kegilaan melanda diri ini :D hee

< kenal x ? hee>
< hee keluarga bahgia >


< sayang mereka lebih dari yang mereka tahu >

< awekk 2 ! haa >

< bee wiff my sis n my sis in low > 

< gang wanita :D >

< haa abang bee memang macam ney kene pahm yea >

< hee anak buah saya yang tercinta 2 >

< waktu lapang kami >

< peace siket ! >

< abang saya 2 memang degil >
padan muka sorang2 baju laen 

< hee kami sayang kami >

< happy ever after >

< kami cintakan keluarga bahagia >

< akir kate selamat arey raye dan saya cintakan semua ! :) > 



tq 4 reading dont forget to like ya :)

Saturday, 3 September 2011

♥♥CONTEST I LOVE DOMOKUN ◕‿◕ ♥♥


♥♥CONTEST I LOVE DOMOKUN  ◕‿◕  ♥♥

Photobucket
< domo domoKUN >


hye sayang's :) to day bee ade special kes siket ! hah nak tahu x ?
okea2 :) dalam OTW bee round2 didalam dunia berbloging ni ** ecehh2 **
terjumpalah sebuah blog yang tomey lotehh ney ! dalam blog cute 2 pulak
tetibe adelah datang something kecepukk tertepek kat mata bee neyh ! hee 
**terbeliak mata gi2 loo** hahh dekat citulah maybe dah jodoh bee kan !
haa bertemulah dengan sebuah CONTEST yang agak menarik buat bee 
**senyum2 kambing gi2** :D hahh nak tahu tajuk contest dye x ? okea tajuknya
CONTEST I LOVE DOMOKUN !


hee suke x ? suke x ? suke kan ? :D nak join sekali ? mehh2 bee ajarkan balek . uhukk3
**senyum mintak duet raye** :D haa okea lah tak mau lame2 lagi !
hah now adelah syarat2 nyee !
TANTARAAAA ! 


♥♥ follow blog di bawah yea :) ♥♥



♥♥ like this page♥♥
 INI

♥♥buat sebuah entry bertajuk♥♥
  • CONTEST I LOVE DOMOKUN 
  • dan letakkan barnerdi atas didalam entry dan sidebar
♥♥dalam entry korunk♥♥
  • tuliskan dua sebab korunk suka DOMOKUN 
♥♥dan dan dan♥♥
  • tag tiga orang kawan korunk pastikan diorang tahu
  • and last hantarkan link anda di tuan yang empunyer blog la

now sekarang salah satu sebab saya SUKAkan DOMOkun ! :D
♥♥ bee sukakan sebuah bende yang lembut :) dan salah satu nye adalah toys of DOMOkun 
sebuah sketsa monster yang bermula dari jepun ! dan DOMOkun telah menjadi carta hati of bee's :)
♥♥and bee sukakan dye cuz dye cute bersama gigi taringnya and simple tapi sangat garang bile dye dah mula marah **just same like me** uhuk3
♥♥dan dye jugak berbentuk laen dari yang laen ! haa sangat2 comel looo!


okea now kalau korunk nak tenguk sahabat baru bee ney persilakanlah :)
bee dah uploud dye tahu ! hah tenguk DOMOkun pun masuk blogger tau ! haa :D
okea now jum bee kenal kan yea ! jum3 !

anyway tq 4 this contest . hope dapat lah terlist dalam carta kan !
uhuk3 :D insyaallah :)
now bee akan tag pada 3 orang sahabat2 bee :)
1 . syahirah
2 . abg bulat circle :p
3 . dyla lola 






LOVE LOVE LOVE AND LOVE 
koleksi of MINE ;)







kenalkan dulu giginye yang comel :D
tenguk siap ade album sendiri lagi !
haa tenguk kenal x sape tuh ? itukan best top frenz DOMOkun :)
hah ney kampung DOMOkun ! **maybe** :p
tenguk tuhh ! alolo comel nye dye !
tenguk jangan ingat manusia jea terer DOMOkun pun pandai tau ! hee **obses gi2**
bukan nak cakap apalah . ade sape2 boleh belikan bee BAJU neyh ! heee
haa sape kenal dye si bulu2 tomeyh warne pink ney ? GF DOMOkun :DD
ingat korang jea haus ? DOMOkun xhaus ? ngee
tenguk ! arnab pun dah jadi DOMOkun . hebad3 :D
tenguk2 sesi perkenalan gi2 loo ! haa
DOMOkun wiff donut gergasi . ade kea ? hee
comelnyee si petak gebu neyh !
hah untuk pengetahuan korunk DOMOkun ade persamaan dengan bee tahu ! nak tahu ? < suke dengar lagu > lala :p
ney pun sama . sebijik dengan bee . suke sangat berangan ! huuu
hah korang disinilah permulaan hidup DOMOkun :) semenjak dilahirkan dari sebiji telur :D
korang rasa sape yang menang yea ? ngeee
wahh style gi2 dimusim sejuk :D
oii2 DOMOkun cari apa tuhh ? dah jumpe dah ? lala :P
kan best dapat katil camney ! arey2 peluk cium DOMOkun :DD
korang2 ! DOMOkun ney memang nakal siket tahu ! jangan ikut sangat yea ! **2 lah maen mercun lagi ! ** lala :p
yea bee tahu dye comel :D
akhir kate saya CINTAkan DOMOkun! :DD
DONE !

tq 4 reading dont forget to like ya :)