Saturday, 27 August 2011

♥♥ puas DAH ?? T_T ♥♥

♥ puas DAH ??  T_T  ♥♥
 
< im criying >

saat ini tibalah waktu aku mencurahkan semua isi hati ku , ternyata tak terkata segale2nya . puas aku menahan dari berfikir buruk tentang dirimu , puas aku menahan diriku dari menceritakannya di laman aku ini . tetapi hari ini sungguh tak bisa aku menahan lagi detik2 di hati yang sungguh menikam jiwa aku .

maafkan aku andai telah aku menceritakan tentang dirimu disini , sungguh bukan niat ku tapi hati yang telah kau coretkan yang memaksa aku . sumpah aku terlalu saket bila kau mengambil masa yang sungguh lame untuk meninggalkan ku , membiarkan aku memikirkan dirimu , membiarkan aku mimikirkan siapa milik ku , da n yang paling kejam kau membiarkan aku merindui kau dengan sepenuh hati ku . SIAPAKAH aku dihatimu tika kau meninggalkan aku tanpa sebarang nota ?tika kau meninggalkan aku tanpa sebarang ucapan kau cintakan aku ? SIAPAKAH aku ? 

saat kau tiada disisi aku , aku tidak tahu apa yang harus aku lakukan , bila kau tidak lagi bersamaku , aku tiada lagi di dunia ini . pernah kah kau mengerti aku ? ku akui aku juga pernah meninggalkanmu . tetapi benar kataku , tidak pernah aku meninggalkan mu dengan tanpa kata2 azimat ku yang hanya padamu aku ucapkan . tidak pernah aku meninggalkan mu tanpa keizinanmu . dan sungguh tidak pernah aku cuba meninggalkan mu hanya kerna ingin membalas dendam terhadapmu . sungguh aku tidak pernah . 

hari demi hari aku bertahan menunggu kata2 cintamu yang telah aku tunggu . yang telah lama aku merinduinya . akhirnya kata2 yang sungguh menikam jiwaku yang telah engkau sebutkan . siapalah aku untuk menghalang dikau ? aku juga mempunyai hati yang tipis untuk aku sendiri memujuknya . apa lagi yang aku mampu ? hanya kata2 keizinan yang mampu aku keluarkan . siapalah  aku :'|

setiap saat bibirku mengucapkan kata2 yang sungguh menikam aku . setiap perwatakan aku telah mengatakan yang aku tidak mampu tanpa dirimu , pernahkah engkau fikirkan ? sekarang PUAS KAH sudah kau menghukum aku ? puas kah sudah kau meninggalkan aku ? puas kah sudah kau menjatuhkan titis2 ait mataku  ? puaskah sudah ??

kini air mata ku sentiasa bergelinangan tanpa kau sedari . disini aku ingin mengucapkan terima kaseh yang teramat kerna telah kau lakukan aku begini . kini sedarlah aku siapalah diriku . terima kaseh kerna telah kau sadarkan aku . TERIMA KASEH BANYAK2 !  

tq 4 reading dont forget to like ya :)

Friday, 26 August 2011

♥♥ frenship is 4 EVER ◕‿◕ ♥♥



♥♥ frenship is 4 EVER  ◕‿◕  ♥♥
 assalamualaikum :) now nak story siket bulehkan ? story pasal apa ? okea nak tau kan jum ikut bee jum ! hhmm dalam kesejukan hari ini ketika bee sedang belek2 album2 dan video2 lame bee . akhirnya terjumpalah segala diari hati yang dah lame kusam b'habuk tidak lagi pernah di sentuh tangan . Disini bermula satu detik dihati yang mengatakan selama2nya ia kenangan dan tetap menjadi sebuah kenangan **sapu air mata** sob ~~sob~~ :'(

ketika ini terdetiklah semula memori2 lame yang sangat menggamit dan mencuit hati  kecil bee ni . segala waktu kenakalan dahulu kini telah bermain diminda hati ini . sangat2 lucu mengingatkan saat kekecilan kami yang sangat2 nakal , yang ketika kemane jua kami bersama , yang ketika saat genting seperti manapun kami tetap bersama . ini lah kami ! sentiasa bersama walau pernah masing2 terluka :) tidak pernah  terlupa saat2 ni .  cuz ia sebuah memori yang sangat mahal dan tidak mampu dimiliki dengan wang sekali pun / harta dunia kecuali dengan keihklasan hati

apa yang membuatkan bee sedih adalah apabila kini bee tidak lagi berada di tempat perkenalan permulaan kami dari awal lagi iaitu SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN PERIMBUN ! sebuah tempat yang telah mencoretkan kenangan buat bee . kenangan yang sungguh bermakna . kalaulah bee masih di tempat ni mesti kenangan ni akan terus tercoretkan :) tapi apa kan daya waktu yang tidak mengizinkan bee . sangat2 sedih bile berjumpa kembali bee mesti akan mendengar desis2 begini **wea esok kau sekolah x ?** kadang2 ada jugak bee dengar **bess doe semalam lawak gila** hhm kata2 ni selalu bee dengar waktu bersama2 mereka . dan ketika itu bee muka kate slamber tapi hati kata **ya allah kuatkan lah hati aku ya allah** kadang2 **hhmm kalaulah aku macam dulu ....... ya allah rindu nya ** < termenung > 

xapalah bee terima , biasalah itu lah name nye abadi yang bermaksud ada permulaan dan ada pengakhirannya . disini p/s bee buat mereka yang tersayang walau bagaimana jauh sekalipun bee , tapi korunk tetap yang pertama didalam hati , walau bagaimana pahit sekalipun korunk tetap yang terhebad , walau bagaimana pun yang hebad pernah bee jumpa pada yang akan datang tapi korunk tetap yang terhebad ! belive me . hope korunk sentiasa didalam keadaan yang menggembirakan , keihklasan , kejujuran dan seiring terus bersama buat selama lamanya . andai pernah bee melukakan hati korunk bee mintak maaf sangat2 sungguh bukan niat atey nak buat macam 2 maybe keadaan yang memaksa . sory yea guys . main2 jugak belajar tetap belajar yea ! study bia lepak rizak bia gempak okea ! akhir kata semoga berjaya dan berbahagia didunia juga dan diakhirat semayang jangan tiggal ! ingat allah selalu ! insyaallah korang sentiasa didalam keberkatan :) apa pun2 , sayang korunk selalu baik-baik sayang and everyday ILOVEU :)
DONE ! 

video
< disini sebuah  slide show yang pernah bee coretkan suatu ketika dahulu dan mungkin belum pernah ditontoni oleh mereka yang tersayang , dan hari ini akan bee keluarkan dari album yang sudah lame berhabuk menjadi kenangan yang terindah >



 < disinilah coretan2 mula bermula >

 
< saat kami tertawa bersama >

< waktu yang terindah >

< sentiasa menjadi kenangan >

< waktu kenakalan bersama >

 < dan dulu kini juga selamanya kami tetap yang TERHEBAD ! >
< always yang TERHEBADD ! > 

 ♥♥ ◕‿◕ selamanya kami kenangan yang terindah ◕‿◕  ♥♥


tq 4 reading dont forget to like ya :)

Thursday, 25 August 2011

♥♥ isu muslimah sekarang OMG ◕_◕ ♥♥


♥♥ isu muslimah sekarang OMG  ◕_◕  ♥♥

< astagfirullahhalazim ya allah  >

assalamualaikum . jawap yea :) hhm today bee nak konsgi siketlah . malam ney rasa kecewa memang sudah makin tebal . kenape ? yes ini lah yang bee nak bincangkan malam ney pasal isu muslimah sekarang . kenape ? aiyoo sangat2 sedihlah bee malam ney . sangat2 kecewa . kea mulakan cerita yea **kaki atas kerusi**

di keheningan malam ney bee jalan2 b'bloginglahkan sekali bee terjumpalah blog2 yang sedang hangat menceritakan tentang muslimah2 yang ingin menjadi artis kini hangat di utube . okea sory bee xdapat share link2 ney semua . bee malas lah sebab itu semua sangat menyakitkan . so korunk carilah ea . search jea kat google dah banyak sangat dah sekarang . okea disebabkan isu2 ni lah yang membuatkan bee betul2 sedih ! huhh ! **pening kepalu garu2**

bukan sedih ape , bukan maksud bee menyekong tapi sumpah memang bee xberkenan dengan komen2 orang sekarang . memang betul mereka salah dari segi hukum islam . sebab sudah mengeluarkan aurat persamaan jugak bermain alat muzik yang haram iaitu bertali / gitar . tapi teguran itu biarlah bertempat . cara2 mereka tegur 2 seolah2 semua wanita bertudung ini hanyalah topeng semate2 . **sangat2 menyedihkan**  bee bace banyak yang maki2 merendah2kan mencaci dan ada jugak yang memandingkan . yang sunguh bee xsetujunya sudahlah di maki2 orang 2 mengikut hukum islam buleh pulak dye memandingkan dengan artis yang juga serupa macam 2 . ya allah  . contohlah : si anu A penyanyi yang dah terkenal berupa muslimah . jadi dibandingkan dengan si anu B juga berupa muslimah ney dengan si anu A tadi . tetapi di ikut hukum islam .seperti **ehh kau 2 dah lah pakai tudung xpayahlah nak keluarkan suara 2 xmalu kea dah la maen gitar dosa tau x ? jangan mimpi lah kau boleh jadi macam y*na suara dye bess kau xdapat tanding ! ** ya allah bukan macam 2 .


memang sekarang bee nampak banyak muslimah yang dah lari jauh , bak kate2 yang bee dengar sekarang **sekadar bertudung** banyak jugak yang bee dengar **harap jea pakai tudung tapi perangai mengalahkan bohsia**  ya allah . bee tahu kadang2 memang betul apa yang dikatakan orang ney . tetapi walaupun perangai mereka teruk atau tidak solehah , sekurang2nye dye telah menjalankan perintah allah kepada dye , sekurang2 nye dah kurang satu dose . hhmm tapi ada jugak orang kate **pakai tudung tapi badan bogel** hhmm contoh pakai pakaian yang nampak tubuh badan dan jugak pakai tudung dengan laging . hhmm memang betul itu menampakkan bahawa ia kurang siuman .

teguran bee disini , manusia itu tiada yang sempurna melainkan nabi MUHAMMAD S.A.W  tetapi kita boleh menjadikannya sebagai satu contoh yang patut di contohi . ramai orang yang tidak bersetuju dengan gaya muslimah kini , begitu juga bee . tetapi caranya bukanlah dengan memaki caci hamun mereka . sebaliknya menegur dengan teguran yang lembut yang benar , yang dapat membukakan hati seseorang itu . kita sebagai umat islam wajib menegur sesiapa yang telah melakukan kesalahan dan juga wajib berkongsi ilmu walaupun satu huruf . kan lebih baik dengan teguran sebegini mungkin pintu hatinya akan terbuka atau jikalau tidak jangan lah memaksa cukup sekadar teguran ajaran ke jalan yang benar . islam itu tidak kejam .

bukankah begini lebih baik daripada merendah2kan mereka atau memaki hamun mereka dan telah menyamakan mereka dengan muslimah2 laen. nabi kita tidak mengajar kita supaya berlaku kasar terhadap sesama ummat mahupun haiwan sekalipun , nabi telah mengajar kita dengan cara yang baik , dengan kesabaran , dengan keihklasan  bukan dengan caci maki dan buruk sangka yang kita ummat biasa sering melakukannya , tanpa sedar atau disedari  . 

hhmm rasanya cukup sampai sinilah bicara bee . andai ade salah silap bee , bee mintak maaf banyak2 . dan andai ade soalan boleh jugak ajukan kepade bee insyaallah bee boleh tolong jawapkan . 
p/s bee di sini : mungkin benar apa yang meraka katakan itu tentang muslimah sekarang dan banyak yang tidak suka tentang gelagatnya , nasihat bee kepada anda semua , andai benar anda tidak berkenan kepada mereka , andai benar anda mahu ia menjadi muslimah yang benar2 solehah , dan andai anda benar2 islam dan mahu mereka terus didalam ketaatan islam , janganlah kamu mencaci maki nya , sebalik nya berdoalah kepada allah S.W.T  agar ia mendapat hidayah keinsafan dan sentiasa berada didalam lindungannya allah . insyaallah dengan izin allah ia akan menerimanya . begitu jugak bee . doa2 kanlah bee yea . semoga sentiasa menerima hidayahnya dan sentiasa didalam lindungannya. AMINNN AMINN YA RABBAL ALAMINN . 
DONE ! 



tq 4 reading dont forget to like ya :)

♥♥ OMG ! hanya TIGA KATA ◕‿◕ ♥♥




♥♥ OMG ! hanya TIGA KATA ◕‿◕  ♥♥


OMG ! sape sangka buah cempedak dah jadi nangka ! siapa sangka faradila nurulhana dah jumpe ! haa :D **lompat lompat gi2** ishh ape lah yang bee merepek ney kan . xpasal2 buah cempedak dah jadi famous ! huu . bukanlah kawan ! now bukan nak promot buah nangke or what ever after lah kan ! but now nak promot OMG hanya TIGA KATA ! haa **apa yang tiga kate nya **


hah mesty korunk pelik kan ? kan kan kan ? bukan apalah u guys nak tahu x ? OMW ! bee sebena nya dah lame cari 1 bende ney ! puas oii bee cari kat utube tapi xjumpa2 ! degil bena dye . huu hah now pagi tadi ! tibe2 jea my sis yang tersayang tag bee dalam post dye . okea ada 1 video lagu lah . hah bee pun dengar lah ! OMG wa cakap lu babe . sory 2 say lah . macam orang GILA ! haa **gelak sakan** mane xnye korunk bee cari lagu ney bukan maen lame kud ! actually bee penah bagi tahu kaka pasal lagu ney , bee tanye tahu x tajuk dye . than kaka cakap xpenah dangar . now pagi tadi dye tag bee dalam lagu ni . uhuk3 ! **senyum kambing gitu**


rupa2nya OMG hanya TIGA KATA ! haa :D rupanya tajuk nye hanya tiga kata ! puas bee cari tau ! ggrr geram betul ! now be rase mesty dah ramai yang tahu well sebab lagu ney dah famous dalam radiokan . ha baru jea tadi bee dengar kat hot fm gitu looo ! huu **famous hot fm nyahh**


bess sangat kisah lagu ney . mengisahkan pada sape2 mereka2 yang dah lupa erti perkataan ney . hah ! buat sape2 yang dah lupa 2 ingat2 kan lah semula yea ! jangan dekat BF / GF jea ! pada semua yang tersayanglah :)) okea now korunk boleh dengar lagu ney okea ! enjoylah tau ! kalau bee suka korunk pun kene lah suka jugakkan ! haa :D sila silalah ! jangan malu2 ! haa . apa2 pun u guys  ILOVEU , WO AI NEY , AKU CINTA PADAMU , NAAN UNNAI KATHALIKARAEN , SARANG HAE YO , AISHITERU LAH !! :DD DONE ! 


tq 4 reading dont forget to like ya :)

Monday, 22 August 2011

♥♥ evryday ILOVEU ◕‿◕ ♥♥


♥♥ evryday ILOVEU ◕‿◕ ♥♥
< hari hari saya CINTAKAN awak >
assalamualaikum semua :) bee nak kongsi siket boleh x ? boleh kan ? :) hhm today about 2am o'clock bee wiff my kaka kesayangan and kawan rapat kami nur ain nisyrin keluar sama2 jalan2 cari makan . okea actually kitorang pegi karoke . haa otw pg karoke boleh pulak bertembung dengan roblok . hebad dah lah yang bawak xada lesen , yang xbawak yang ade lesen . huk3 . naseb baik lah lepas :) tenguk oranglahkan **muke suci gi2 loo** kea i2 just cite sampingan jea kea :) now bee nak kongsi siket . **muke sedihh**

sebenarnya kitorang pegi karoke 2 cuz semua tengah tension so konon nyea nak relese tensionlah kan :) memang seronok karoke tadi , puas sangat2 . hapy sangat2 . lagu yang bee xleyh lupe sekali ialah EVERYDAY ILOVEU ! sebuah lagu yang sangat menyayat hati kecil bee ney **termenung**

lagu ney betul2 membuatkan bee teringatkan si dye buah hati bee yang tersayang . kebetulan bee pun have something wrong siket dengan gula atey bee . but its nothing make sirous just ade terasa siket2 jea . **sapu air mate** okea perkara yang bee takut sekali adalah kalau bee kehilangan dye . well bukan xpercaye cuma beringat2 . hari2 bee b'doa semoga berkekalan hingga di pintu syurga . insyaallah dengan izin allah ! apa2 pun bee dengan gula atey xde apa masalah lagi buat mase ney , baru jea lepas di pujuk **senyum senyum**

jadi bee harap dye paham yang bee sayangkan dye yang teramat sangat . moga2 dye pahamkan ? aminn :) mungkin sukar untuk dye paham cuz xada yang bisa cintakan dye sebagaimana bee cintakan dye ** muke manje** jadi disebabkan itu bee adalah everyday ILOVEU :) setiap hari , jam , minit saat dan detik . hanye dye yang bertahta di hati . harap2 suatu hari nanty dye akan menjadi halal pada bee . aminn :)

< boyzone >
p/s : bee suke sangat2 lagu ney . cuz lagu ney dah tolong bee untuk meluahkan perasaan yang xmampu berkata2 indah ney . hanya dye yang mampu . tq 4 BOYZONE  cuz dah menciptakan lagu ney . memang terhebad di carta hati ! to my gula atey saya harap awak paham bahawa saya adalah everyday ILOVEU :) dan kepade teman2 bee kalau nak tahu lagu ney telah pun menjadi tema lagu di blog bee :) so kalau nak dengar xpayah2 susah2 kea utube dengar jea kt blog bee okea :) tq 4 reading ! EVRYDAY ILOVEU :))
DONE !


tq 4 reading dont forget to like ya :)

Saturday, 20 August 2011

♥♥ mane pegi lah ◕_◕ ♥♥



♥♥ mane pegi lah ◕_◕ ♥♥ 
< cari cari >
hah ! mesty korunk pelikkan apasal lah bee letak pic ney . okea sebelum 2 assalamualaikum :) now bee nak story siket ngan korunk . kalau korunk tenguk bee sekarang . bee dah sebijik macam kucing cari tikus ! ee geram nye . **garu garu kepale gi2** korunk2 semua sape2 yang boleh tolong bee tolonglah yea . cari xjumpe2 .

korunk nak tahu apa yang bee cari ? okea sebanarnye bee tengah cari POST TITLE , COMMENT 'N' TIME . ee peliklah kenape dye xnampak yea ? puas bee kobek2 blog ney . habes bee tuka colur semua . py still jugak nak jadi wane putih macam 2 . kalau sentuh dengan cursor barulah nampak . kenape yea ? aiyoo . 

bee dah try tukar dekat template , bee tukar colur laen but still xjadi . dah macam beku kat situ jea **letak dalam peti ais baru tau** ee geram betul . okea satu lagi yang membuat bee pelik pelik dan pelik ! kenape lepas bee post jea cerita . kalau tenguk dekat view post ade , tapi bile bukak dekat view blog terus xada . ee sape punye keje lah ney **sendiri wat sendiri tanggung** hee

sebenarnya sebelum ney okea jea xada problem langsung . but lepas bee tuka template laen jadi macam ney pulak . kenape yea ? dye krem ea ? **geleng geleng kepale** okea jadi sekarang bee nak mintak tolong pade kakak2 , abang2, adik2 , ibuk2 , bapak2 tolonglah bee ney , tolong wujudkan balik bende ney . ee puas dah bee cari . 

kalau korunk2 nak comment pandai2 lah cari kat bawah ney . sebelah post by bee's orange . haa gerak2 kan lah cursor 2 kat situ . blog bee ney sekarang dah jadi halimunan . kenelah paham  hee . okea 
p/s : pless korunk sape2 yang buleyh tolong bee . penat dah ney , tulang2 boleyh patah woo . sape tolong bee , bee blanje dye lolipop cuim gam . okea ? heee :D tq ! DONE !


tq 4 reading dont forget to like ya :)

♥♥ bad day + bess day ◕‿◕ ♥♥


 ♥♥ bad day + bess day  ◕‿◕ ♥♥
< something about a girl >
hey sayang bee semua :) sehad xkorunk arey ney ? sehad ? alhamdulillah ! xsehad ? aloo jangan sedeyh2 makan ubat tau ! :) okea now bee nak story about today . nak join x ? pun buleyh :) now kyte mulakan . dalam suasana kebosanan yang dah melande bee arey ney bee nak cite pasal actyviti bee arey ney . today memang bosan gile bangkai punye lah ! hhmm xtau nak wat ape . buley pulak ade problem wiff family arey ney . so i2 sangat2 menyakitkan ! jadi sebelum bee jadi lagi tension arey ney . jadi bee pun terjahlah blog2 yang ade dalam dunie ney **ecehhh angkat2 kening gi2**

antare blog2 yang bee terjah banyak lah jugak . xde wat ape pun jus follow story2 yang ade jea . okea now bee dapat satu ilmu baru yang bee ney perempuan sendiripun bee xtahu . heee . n bee sure mesty ramai lagi golongan2 wanita yang xtahu kan :) baru sebentar tadi bee bace sebuah entry yang berjudul PERKARA TENTANG PEREMPUAN YANG MUNKIN PEREMPUAN TIDAK TAHU . haa panjang x tajuk dye ? hee :p banyak informention yang bee dapat dari sini , yang bee tahu n jugak yang bee xtahu langsung . iaitu tentang seorang perempuan yang bergelar wanita :p ** eceeh3 senyum2 simpul gi2 ** 

haa bess jugak entry ney . walau pun panjang berdepe . tapi abess jugak tau bee bace ! haa ** angkat2 kening gitu ** korunk nak bace jugak ? haa buleyh , tapi dengan syarat yang buleyh bace hanye 18++ okea ? :) okea ** ecehh2 macam lah awk 2 dah besa sangat ** ngee walaupun bee 18-- but bee perempuan okea . jadi its okea ! haa :D now kalau nak bace terjah lah abg unwanted86 kyte ney :) klik jea name dye okea ? hensem kea tidak ? haa tanye lah tuan yang punye badan sendiri :p ngee 

p/s : okea now jus nak say tq 2 unwanted86 cuz dah share pasal  ney . sharing is carring rite ? hee :) **ayu gi2 loo* sory bee dah share blog kamu jus nak share jea . buleyh kan ? :) hee TQ mr.UNWANTED86 ! :)
DONE ! 

tq 4 reading dont forget to like ya :)

Tuesday, 16 August 2011

♥♥ my 1st tutorial **hide shout box** :D♥♥


my 1st tutorial **hide shoutbox**

haa arey ney bee ade job loo :) okea singkatkan cerite lah kan . today ade some one dah melawat blog bee yg xseberape ney :) then dye ade buat 1 pemintaan dari bee . permintaan nye seperti yg tertere di atas okea :) haa orang nye jeng3 ! cik RUN-AWAY clik name nye kalau nak melawat blog run away okea :)

permintaan nye hide shoutbox okea bende ney maybe dah ramai yg dah tau n ramai jugak yg xtau kan . kea bee cube . kalau suke amek . kalau x xperlu :)
now step2 untuk hide shoutbox yg kiut ney :)

1st :  go to dashboard --> design --> add gadget --> html/JavaScript
2nd : and then korink copy kod kat bawah ney pulak okea

<style type="text/css">#gb{position:fixed;top:50px;z-index:+1000;}* html #gb{position:relative;}.gbtab{height:350px;width:140px;float:left;cursor:pointer;background:url('URL PIC YANG KORUNK SUKA') no-repeat;}.gbcontent{float:left;border:2px solid #00000;background:#F5F5F5;padding:10px;}</style><script type="text/javascript">function showHideGB(){var gb = document.getElementById("gb");var w = gb.offsetWidth;gb.opened ? moveGB(0, 150-w) : moveGB(170-w, 0);gb.opened = !gb.opened;}function moveGB(x0, xf){var gb = document.getElementById("gb");var dx = Math.abs(x0-xf) > 10 ? 5 : 1;var dir = xf>x0 ? 1 : -1;var x = x0 + dx * dir;gb.style.right = x.toString() + "px";if(x0!=xf){setTimeout("moveGB("+x+", "+xf+")", 10);}}</script><div id="gb"><div class="gbtab" onclick="showHideGB()"> </div><div class="gbcontent">MASUKKAN KOD SHOUTMIX KORUNK KAT SINI :)<div style="text-align:right"><a href="javascript:showHideGB()">[close]</a></div></div></div><script type="text/javascript">var gb = document.getElementById("gb");gb.style.right = (140-gb.offsetWidth).toString() + "px";</script>

3 : now lepas copy tadi korunk paste dekat Html tadi 
4 : yg warne MERAH 2 korunk cari lah mane2 yg ade tulis shoutbox 
or what ever lah yg korunk suke
5 : lepas 2 masuk kan dalam kurungan warne merah 2
maybe korunk buley cari dekat sini PHOTOBUCKET
6 :jangan lupe past kan kod soutbox korunk dekat warne PURPLE 
7 : yg warne BIRU pulak , korunk boley tukarkan kepade size yg korunk suke
8 : dah siap ? tunggu ape lagi . save laa :) DONE !

dah siap inform okea . im try my bess . GOOD LUCK ! :)

tq 4 reading dont forget to like ya :)

♥♥ hebohh nye rayeee ! :D ♥♥




< salam AIDILFITRI > 


okeaa . haa now kyte ade topic baru nak hebohh sekarangkan . perkara ney
bee tahu bukan bee sorang jea yang rasa tapi mesty semua dah naek gila kan ? 
** tepuk2 tangan** haa . now memang semua dah berubah , dari letih2 puase dah bertukar hapy gilekan :)
betul x ? betull ? tau dah ! haa ** peraasaan gitu loo **

okea mesty korunk pelikkan kenape tibe2 bee yang gile ney ** biase dah** hee
nak tau x ? now bee pegi mane2 jea mesty ade bende2 ney


  • lagu raye ** tengah dengar** :p
  • baju raye **muke sedih xbeli lagi**
  • pelita / lampu kelip2 lupe dah nama nye :)
  • lemang **nganga mulut** :p
  • kuih raye **tengah makan** haaa
  • CD raye **hebad hebad**
hah tau dah ? mesty korunk pun tengah alami kan kan ?
betul3 bee pun dah xsabar dah ney !
hee ehh korunk dah beli baju raye belum ney ? 
sudah ? waa mesty cantek kan . warne ape ? **heboh**
belum ? alo xpea nanty kyte pegi beli same2 orait ? **angkat kening gitu**
sekarang mesty ramai yang tengah heboh kat lua 2 kan :)

ade yang beli baju , ade yang beli kuih raye pokok pangkal nye semua yang kene mengene dengan raye lahkan :) nak pulak ibu2 yang kat sane 2 . uihh semua tengah sebuk kelua sofa baru , langsir baru , meja makan baru , cat pun baru :) ishh semua lah baru :) naseb xorang baru . hee , but bee taun ney simpel2 jea **rendah diri gitu loo**

< my family >
and kepade perantau2 kat lua sane termasuk lah adeq kesayangan bee yang sedang berlajar dikalantan iaitu MUHD HAIKAL DANIEL :)
pic baju merah belah kanan 2 **cilokk pic time beffday adrean richman :p**
kesian my lil brother keciq2 dah jadi perantau . xpea lah moga kau diberkati allah **sob sob**
okea mesty korunk dah xsabar nak balik kan ? sabar2 :) raye xkemane pun loo . belajar rajin2 dulu kea ! balek nanty buleh bawak berita gembira tuk family kan ? baru lah happy nak raye . **cehh angkat kening gitu**

dan kepada yang sedang bekerja , mesty dah xsabar jugakkan ? yelah mesty nak rest pulak betul ? asek tenguk muke boss jea . dah macam kue dah muke boss 2 haaa **angkat2 kaki**

okea dan kepada anak2 yatim , rumah khas . n semua lah . mesty dah prepair semuakan ? yela exited nak raye dah ney :DD sabar yea . puase dulu sampai abess . baru banyak dapat duet raye :p ** klip2 mate nak jugak :p**

now kepade bee sendiri n rakan2 blog bee . sekarang semua dah post pasal raye dah kan ? termasuk lah cik bee ney :p **tepuk2 tangan**kyte semua dah xsabar . bagai2 cite dah ade dalam blog ney , tapi ingat bulan puase 2 jugak yea . abes kan dulu okea kawan ! :)

sekarang nasihat dari bee pulak tau ! dengar ! **pegang penyapu** hee
  • kepade teman2 bee dulu kea . puase 2 habeskan dulu . ingat yang sepatutnye . jangan beli banyak2 sangat . ingat pulak bulan depan tau :p
  • kepade ibuk2 bapak2 pulak . kalau nak shoping 2 ingat dunie pulak , janganlah sampai membazir pulak yea , biarlah sekadarnye sahaja . sian lah kat bapak2 2 siket . hee **gelak tutup mulut** jangan hiraukan cik bedah sebelah 2 kalau dye heboh2 . biar sekadar nye dan bahagia okea ! :)
  • kepade perantau2 yang bee katakan tadi , bee tau mesty dah xsabarkan ? okea mesty ramaikan yang nek bas , train , moto , krete macam2 lah kete lembu pun ade ! haa **hentak2 kaki** bee nasehatkan sebelum naek kenderaan 2 bace bismillah dulu okea . selawat banyak2 . sekarng dah xmacam dulu . bahaye sangat . jadi ingat lah kepade yang tersayang yea :)
  • sekarang kepada yang berkerja diluar sane 2 . bee nasehatkan jangan laa amek cuti or mc lame sangat yea . ingat2lah pulak kerje tetap kerje kan :) 1 lagi sekarang kalau time balek allah hai bz nye . jam sangat . jadi berhati2 dijalan raye okea ! :)
  • akhir sekali kepade anak2 yatim diluar sane , dan rumah2 khas . bee nak nasehatkan . jangan sedeyh2 yea :) jangan nanges2 ! ingatlah maseh ramai yang ade bersama dengan korunk :) maseh ramai yang sayang korunk jadi happy2 yea ! :)
okea lah , dah banyak sangat dah yang bee bebelkan ney , benanah telinge bile dengar kan ? **kumat kamit mulut** haa . okea lah . bee nak mintak maaflah andai selame bee berbloging atau pun berkawan dah ade yang menyakitkan korunk . bee mintak maaf banyak2 yea . dari hujung rambut hingga kea hunjung kaki :) yelah takut kut2 xsempat kea nak mintak maaf . nauzubillah :) 


n selamat berhari raye yea :) ingat pesan2 bee tadi 2 ! jangan masuk tlinge kanan kelua tlinge pulak ! **cebik cebik muka** hee . raye nanty jangan lupe duet raye 4 bee okea ! **xmalu dah tue bangke** hek3 :D okea lah . ape2 pun semoga hapy2 saje di kmpung atau pun dimana2 saja korunk b'ade . dan selamat HARI RAYE AIDILFITRI MAAF ZAHIR JEA BATIN XDE :) heee papaye ! :D

tq 4 reading dont forget to like ya :)

Sunday, 14 August 2011

♥♥ sangat2 letih laa :p ♥♥



< aksi-aksi bahaye >


aik kenapa panda ney ? nak bunuh diri kea ? ishh2 jangan jangan !
< suara latar belakang gitu >
ha mesty korunk pelik dengan panda ney kan ? haa jangan pelik pulak .
kalau korunk nak tahu ney lah aksi bee waktu sekarang . ** huuu cam bonyet gitu loo **
kenape ? yup bee memang looks like crazy pun . hee **  hidupku gitu **


so now bee nak story betape tired nye bee today OMG ! 


tenguk 2 . nampak x ? kea xnampak . alaa dalam kotak 2 :)
hee ney lah yang nak story ney . nak join x ? haa jum2 !
well korunk tau x yang bee dah lame gile tinggal kan blog ney 
bukan apa , bee kan blaja sekarang so susah sangat nak update blogg
** VVIP giti loo ** ** perasaan betul **
haa . okea so malam tadi and arey ney lah bee ambil masa untuk mempebaharui nye semula .
 haa nampak x ? kea xnampak ? ngeee
okea kalau xnampak xapa bia be sendiri yang list kan okea ! haa
** angkat kaki atas kusi **

  • yang utama adalah background ** comelkan **
  • yahoo masseger / ha yang ney boley lah on9 ym same2 nanty yea :)
  • scoll box 2 loo ** ayat jiwang gitu loo ** 
  • and yang paling ketare iaitu design , now dah belah kiri :) 
  •  n yang comel wane pink dibawah 2 < SCM music player > ** comelkann :) **
haa dah nampak belum ? kea nak tunjuk kan satu2 pulak ? hee
cantek kan ? tau dah ! haa ** perasaan lagi **
semua ney bee buat dalam mase beberape jam sahaje cuz penat mengambil mase
memilih background yang mane lebih sesui loo
okea . okea x blog bee now ? okea jea ? TQ :)


ingatkan nak tukar icon home and older post . but maybe next time lah  kan
now ade kerja laen lagi nak buat . anyway tengss pada yang telah membantu :)
iloveu lahh !
DONE ! 

tq 4 reading dont forget to like ya :)

Saturday, 13 August 2011

♥♥ ya sudahlah + baik-baik sayang :) ♥♥





< bee wiff guitar kesayangan abang sedare >


uiihh2 . exited x ? mesty korunk exited kan pelik kenape bee pegang gitar pulak ney !
hee jangan risau bukan nak meramuk atau nak hempuk . but cume sedang mengarang lagu kyte loo :)
** ecehh senyum angkat kening gitu ** ( ehh pandai kea cik bee ney maen guitar ) ? haa
tu la . see to the leg la , haa :D kea now bee nak cerite dekat adik2 , kaka2 , abang2 , mak2
makcik2 , pakcik2 , nenek2 semua2 yang ade lah ! hee ** penad lidah **


arey neykan bess sangat2 . nak tau kenape ? ha ney lah yang nak crite ** sambil cangkuk atas kusi **
haa :D today bee blaja maen gitar wiff abang2 kesayangan bee . ** haa kau ade kea ? ** haa
hapening gile lepas bebuke tadi . kami2 semua menyanyi same2 sambil maen gitar gitu ! ** orang tarawih kau memekik ** hee . < bak kate mama laa >  nak tau x kytorang nyanyi lagu ape ? haa mesty nak tau kan ? :)


salah satu nye adalah BAIK-BAIK SAYANG dan YA SUDAHLAH :) haa bess tau . n kalau korunk nak tau . salah satu lagu ney telah pun menjadi lagu tema di blog comel bee ney , kalau  nak dengar buley pilih kat list 2 tepi belah kanan 2 okea . tapi kadang2 dye outo play :) ataupun kalau korunk rase lebih mudah lagi klik jea kat tajuk 2 okea ! :) hee actually kan lagu ya sudahlah 2 bee baru jea tau time blaja 2 . abang2 kesayangan bee nyanyi . then dengar sentap lah jugak :) cuz bile dah nyanyi ramai2 2 feeling lah pulak ** tup tup air mate jatuh ** hek3 kantoi suda :p


hhmm bess sangat ty kyte nyanyi same2 yea pade yang girls ! :)
sory cuz xdapat letak video nye . aurat2 :p . hhmm korunk nak tau time nyanyi lagu ney . 
kepale otak bee ney xabes2 piki pasal dye buah atey yang tersayang . ** tongkat dagu pandang langit ** hope dye tau saya sayang kan dye :) aminn2 :) doa kan yea mudah2han hingga kea jinjang pelamin :) insyaallah ! n cerite arey ini akan menjadi kenangan buat saya :) n bee pun dah anta untuk dye mms lirik lagu n wiff pic bee :) dye suke :D sayang korunk lah ! ** lompat lompat **


okea guys thankss cuz dah sudi dengar celoteh bee ney okea ! i hope u guys like it ! :)
anyway ya sudahlah pada yang dah lepas dan teruskan hidup mu baik2 sayang :)
ILOVEUMORETHENUKNOWHOWMUCHILOVEU ! 





tq 4 reading dont forget to like ya :)

♥♥ sahur di 223 :) ♥♥




now sebelum kyte mulakan story ney . bee nak tanye seket  . u guys sehad ? sehad ? bagus2 macam 2 lah 
hee yela mane lah tau kan bulan puase ney ade pulak yang xtahan lapa
mane tau ade yang melantak batang paip kea kan . haa ** ketawa sambil guling2 gitu **
ishh mengarut betul . mane ade orang telan batang paip . ishh ape lah bee ney . hee

hhmm now story about sahur di 223 . tau xkat mane ney ? hee actually bukan < due due tige tau > tapi 
< two two three >  iaitu di PJ loo :) penah pegi ? bess kan . ramai gile orang kat situ
so termasuk lah cik ladies kyte ney . iaitu miss.BEE . hee
kalau korunk nak tau lah kan . kat seney famous nasi lemak and laksa
laksa dye cow gile ouhh . memang favret bee lah ngan laksa ney .
korunk xnak try ? bess tau ! nanty ajak mama ngan papa pegi okea ! haa
sape yang ade buah atey pengarang jantung 2 pegi lah yea :) sronok tau !



ney lah salah satu nye pic bee :) hee comel kan ? tau dah ! haa ** perasaan betul :p ** 
tenguk 2 sampai licin pinggan laksa 2 bee melantak haa . anway ney pun otw sahur tau 
cuz time ney dah pukul 4lebeyh macam 2 maybe . time ney u guys nak tau . 
ramai gile kud . sampai kytorg pun terpakse tunggu dulu ouhh . ramai x ? ramai kan ?
if korunk nak tau laksa + sirap limau 2 memang favret bee lah 2 . xpun mihun tomyam
peahhh ! buleyh xpuase ouhh kalau nampak bende ney . haa ** teruk2 **



so ney kenal x ? hee macam biase bee kan always wiff my sis only :) kytorang pegi seney 
cuz dah lapa sangat dah pagi 2 . time 2 pun dye baru jugak balek keje .
anyway pic ney bee cilok at blog kaka . haa . cuz 2 lah ade edit ** cgulaatey 2 **
nak tenguk blog kaka ? buley2 :) klik siney yea sygs DYLA LOLA  .


so sampai siney lah yea guys . nanty kalau dah pegi jangan 
lupe inform kat bee okea ? hee nak tau jugak loo ** sibuk jea malu tutp muke ** :P
hee . okea good9 guys . tq 4 coming n selamat mencuba :))


tq 4 reading dont forget to like ya :)

♥♥ 1st RHAMADAN :) ♥♥



today bee nak crite singkat2 jea la yea . xmau panjang2 sory yea now bz gilakk :P
nampak pic yang gediqs di atas ney ? haa anda pasti kah siapa ? aiyaa bikin malu saja :p
anyway ini lah bee :)) actually jangan pelik yea , cuz pic ney agak seram siket background nyea :p
time ney bee kat kampung lah sayang . 1st puase lagi tenguk 2 ecehh posing macam mak datin lagi :p haa

time ney masa dalam kete otw nak balek kampung . huhh memang letih gile cakap ngan korunk !
dah lah 1st puase kene duk dalam krete jea peahh macam orang gila sudah kytorang :p haa
inilah kenangan nye b'sama kaka saya yang tersayang macam biase dyla lola :) cantek ? tau pun ! haa
** spec pinjam **
sampai kat kampung , well korunk tau x dekat kampung ade kebun atuk sendiri
but kebun 2 dah macam xada pemilik dah , cuz semua anak beranak dah stay kat KL kn 
so xtermakan lah apa2 yang ada disana
dah alang2 sampai ney apa lagi , amek peluang laa , peluang apa ?
2 xnampak kea bee dah macam bonyet dah ehh2 silap monyet :D haa
** ikut pelat adq :p** tenguk comel xbee dengan big brother bee ? ishh2 terserlah keayuannye . haa


haa tenguk 2 . isshh bukan maen lagi . macam DIVA jea :p
tu lah sis of bee :) lawa x ? taun dah :) 
background ney ketika kami jalan2 di salah seorang rumah yang dikenali . then ternampak lah 
oleh kami wanita yang suke bergambar ney .
cantek x ? cantek kan kan kan :))

ini dye saya ketika dah bosan dengan keadaan disitu . haaa 
posing macam ney okea x ? ** boley jea la ** :p
dan dye bersama yang tersayang didalam hidup bee
yess my mom ! :)) cantek x cantek x ? haa cantekkan ? :) taudah ! haaa
** perasaan lah saya ney ** :)



dan ini yang terakhir dari saya :) bee wiff sis of bee or dyla :) cantek kan kami ? 
tau dah ! haa :D ** gediiqqss gitu loo ** :p
ney pic yang terakhir dari kami sekeluarge . ** ecehh2 ** haa
hope u guys like it cuz this is a very simple of story :) 
n i hope u guys like it !

tq 4 reading dont forget to like ya :)